Psycholoog Woerden
telefoonnummer psycholoog woerden 06 - 2509 3336
e-mailadres psycholoog woerden info@psycholoogwoerden.nl
psycholoog woerden Gebroeders Grimmkade 60 Woerden Gebr. Grimmkade 60, Woerden
psycholoog Woerden

Mijn blog over psychologie

Hieronder vindt u een overzicht van mijn meest recente blog berichten. Klik op een titel om het desbetreffende artikel te lezen. Voor een overzicht van alle door mij geplaatste blogberichten op deze website klikt u hier.

17 May 2016 - VAN DE KAART
17 May 2016 - Vieze smaak
Vieze smaak
Vieze smaak Genietend van het prille zonlicht in het voorjaar bestelde ik op een terras in de nabijheid van een oude plataan een cappuccino met appeltaart. Het restaurant ademt nog de sfeer uit van authentieke vervlogen tijden. Vanaf de veranda had ik zicht op de rivier en ik genoot van het geluid van de golven die tegen de oever dansten wanneer er een schip passeerde. Nadat de serveerster de bestelling op mijn tafeltje had gezet zei ze uit het niets “geniet ervan”. Deze aansporing veroorzaakte een kleine stroom van blijdschap tegen de oevers van mijn ingewanden. Een dag later bestelde ik bij een fastfood restaurant samen met mijn zoon een snelle hap. Nadat ik het voedsel in ontvangst nam zei de medewerker eveneens uit het niets “geniet ervan”. Mijn maag raakte nu echter licht van streek door deze opmerking en later - toen ik met mijn dochter een ijsje kocht - gebruikte de medewerkster dezelfde woorden. Om mijn smaak voor het leven niet verder te laten bederven zocht ik bij thuiskomst mijn toevlucht bij filosoof Epicurus. Hij ontdekte al voor onze jaartelling dat het in het leven gaat om genot. Het echte genieten ontstaat vanzelfsprekend wanneer de natuurlijke, noodzakelijke behoeften zijn vervuld. Natuurlijke behoeften zijn verlangens die vervuld moeten zijn om in leven te blijven. Epicurus noemde de behoeften daarom fundamenteel. Wanneer deze vervuld zijn bereiken we tijdelijk een nullijn. Een ultiem moment van gelukzaligheid. Er bestaat dan geen gemis. Letterlijk het beste moment, omdat het niet beter kan worden. Daarentegen is een onnatuurlijk verlangen overbodig en daarmee onnodig. Toch zien wij deze verlangens echter vaak ten onrechte aan voor noodzakelijk. We willen status, aanzien en extreme luxe en worden niet te genieten. Vrijdagavond besloot ik dat het tijd was om naar de kapper te gaan. Bij het afrekenen kreeg ik van de kapster een snoepje. Daarna zei ze tot mijn ontsteltenis "geniet ervan”. Het snoepje heb ik uitgespuugd en rende direct ontluisterd een drogisterij binnen. Oordopjes helpen hopelijk beter dan Epicurus.
Geplaatst op 17 May 2016 door Ronald


door Marge @ 17 Oct 2021 02:39
thanks!yeah i figured it was Nouk, but I dug through her site and co7udn&#821l;t find anything I’ve honestly been looking around for hours now, how pathetic is that! lol
door Torn @ 17 Oct 2021 02:39
When I ornigially commented I clicked on the Notify me whenever new comments are added checkbox and currently each time a remark is added I get 4 email messages with the same comment.
Naam: Remember me
E-mail:
smile wink wassat tongue laughing sad angry crying 
Captcha
NAP-geregistreerd
Vergoedingen mogelijk
Ma t/m vrij van 9u-21u
(evt. ook op zaterdag!)

Heeft u nog vragen?

psycholoog Woerden contact

Psycholoog Woerden is aangesloten bij:
ECP Psychotherapie
NAP logo
NVAGT Associatie voor Gestalttherapie

Deel mijn website:
deel psycholoogwoerden.nl op social media